BLOG

Pieterpad 5e dag

De vijfde dag. Het is vandaag een dag van geweldige bed and breakfast overnachtingen. Heerlijk geslapen en gerelaxed bij ontzettend aardige mensen. Toeval bestaat niet. Deze mensen waren wij de vorige dag tegen gekomen bij een stopplaats voor koffie/thee,waar je gepast kon betalen of anders geld overmaken. Deze mensen zaten in de bocht op een bankje en hadden wij alleen gedag gezegd bij het weggaan. Dat wij bij deze mensen dan komen te logeren is weer bijzonder. Na een stevig ontbijt gaan wij opweg. De tweede helft van de route van de vorige dag. Wij vertrekken uit Gasteren. Nog even vermelden dat bij het ontbijt yoghurt met een kan super lekkere honing staat. Terwijl ik de dop eraf doe, gaat Marry tegen mij praten, ik kijk haar aan, maar schenk ook door met de honing. Normaal moet je met honing namelijk geduld hebben.

Marry schreeuwt werkelijk door de kamer: KIJK UIT!!! Ik denk: wat wat? Zie vervolgens dat mijn yoghurt ondertussen doordrenkt is met honing. Ik schrik mij rot!! (lieve gastvrouw en gastheer, ik zorg dat het goud terug wordt betaald) mijn yoghurt met musli was heerlijk zoet!!
Het is bovenverwachting heerlijk weer en het lopen gaat goed tot nu toe. Deze dag is de route dwars door het moeras en heide velden. Jawel door het mulle zand. Dat wordt weer een hele klus met de fiets duwen voor Marry (een heel klein stukje mocht ik doen).


Na de zandpaden, komt het groen met bloemen velden. Daar moeten natuurlijk foto's van worden gemaakt, dus hup door de knieën voor mooie plaatjes. Wat oefeningen tussendoor tegen stijfheid kan nooit kwaad.

Op een bankje in het weiland nemen wij plaats. Marry stort zich direct in de zen houding! Kan zij mij nog velen, vraag ik mij af?
Aan het eind van de weg komen wij Bartje tegen en bezoeken het museum.


Daarna ploffen wij neer met een drankje en bellen de volgende B&B. Wij treffen het wel!! Weer zeer welkom geheten. Met extra bijkomstigheid dat de gastvrouw mijn blaren behandelen gaat. Een enorme opluchting geeft het wanneer zij mijn voet met naald en draad fixt. Door wat oponthoud gisteren, lopen wij een dag achter op schema. Maar halen wij dat hopelijk ergens weer in. Morgen een route van 18 km van Rolde naar Schoonloo.


Wij hebben er zin in, tenminste ik, Marry moet ik nog vragen, want het wordt wederom survivelen