BLOG

Pieterpad 4e dag

Dag vier, wij vertrekken wat later in de ochtend. Eerst naar de apotheek, daarna naar de arts voor mijn voet. Maar vanmiddag heeft deze dokter Mees pas tijd. Dan besluiten wij door te lopen want de fiets is ook aan reparatie toe. Dat lukt gelukkig wel! De fiets laten repareren voor een euro. Marry kon zo snel haar geld niet vinden in haar zakken, dus kreeg ze de reparatie gratis en de man wenste ons succes op het Pieterpad.


Wij vervolgen ons pad. Lopen, lopen, lopen, Marry fietst vooruit om spoor te zoeken. Mooie omgeving komen wij tegen. Na verloop van tijd, het loopt lekker, zet Marry een toon aan, waarvan ik denk: Oeps het zal toch niet? Wij blijken vijf honderd meter te ver zijn gelopen. Psychisch voelde ik direct mijn voeten die eraan dachten weer vijfhonderd meter terug te moeten (dat laat ik niet aan Marry blijken) Ik moet die meters van Marry op de fiets en Marry lopend! Ik maak er toch maar gretig gebruik van, geen meter meer wil ik lopen dan de kilometers van het Pieterpad!!!


Wanneer je Marry meemaakt met een misser, die van ons samen is natuurlijk, moet je je een strip figuur voorstellen met donderwolkjes boven het hoofd! Zo klinkt Marry dan.


Ook zo aangekomen, bij wederom een trap. Natuurlijk buigen wij eerst alle twee voorover! Niet uit respect voor de trap met brug, maar dubbel van het lachen. We zien dat de trap taps toe loopt. Marry ziet direct met haar naai-ogen dat de fiets met de tassen daar niet langs kan. De grootste tas er vanaf gehaald.


Het filmpje staat aan het eind van de foto reeks, neem even de tijd om het filmpje te bekijken, alleen Marry heeft er wel copywrite op en vraagt er geld voor, voor het goede doel!

Na de brug wordt het wederom klunen door bos en heide. Marry roept achterom of ik het boekje van te voren wel goed gelezen heb!! Dat het makkelijk te doen zou zijn met de fiets, had ik haar verteld!!!! Ik zie allemaal wolkjes boven Marry haar hoofd. Ik wil de fiets echt van haar overnemen, maar Marry heeft ook haar eigenwijsheid, net als ik,wanneer zij mij regelmatig haar fiets aanbied, zodat ik kan fietsen. Zij vind dat ik mijn voet moet besparen.


Onderweg krijg ik opdrachten van Marry om paddestoelen te fotograferen. Zo lekker laag bij de grond omdat het leuk is de onderkant van het hoedje of het bijzondere stammetje ook op de foto te krijgen. Ik buk met mijn monster op mijn rug tot vlak bij de paddestoel. Goed voor de beenspieroefeningen, roept ze, al weer verder lopend. Resultaten voor de liefhebbers heb ik er maar bij gedaan.


Het is gaan regenen en wij gaan pannenkoeken eten en daarna naar onze slaapplaats, waar wij nu heerlijk zitten te relaxen met de benen op de bank.