BLOG

Pieterpad 28e dag

Het wordt een dag van een heel eind lopen. 4 km nog van de vorige dag plus 24 km van deze dag. Corrie loopt nog tot Sittard mee met Wanda en mij. Wanda is weer vanuit Nootdorp gekomen om de laatste dagen mee te wandelen. Ruud van Lent sluit later aan in Sittard. Het afscheid nemen van mijn zus Corrie in Sittard brengt mij weer tot wat prikkelende ogen van emotie, waar ik deze dag meer mee te maken krijg. Iemand hoeft maar iets positiefs te zeggen of ik krijg een dikke keel. Dat gaat lekker, bedenk ik mij. De laatste paar dagen ben ik wat stil. Komt het door de vermoeidheid? Ik weet het niet! Ik ben heel gefocust op het lopen. Vandaag is het heel veel klimmen.


De omgeving is werkelijk fantastisch! Mooie uitzichten! We praten vandaag over ZEN. Sorry, ik heb die ZEN voor mijn gevoel nog steeds niet gevonden. Mijn hoofd is leeg, dat klopt! Ik kan niet eens nadenken en heb niet eens zin om te praten. Ben ik dat? Dat ik het heerlijk vind om niets te zeggen? Daar zal mijn man thuis blij mee zijn! Brengt het Pieterpad iets in je relatie! Dan stuurt hij mij zo terug wanneer mijn ZEN tijd voorbij is. Dan zegt hij vast:" An, ga jij nog eens een Pieterpadje doen!


Ik laat Wanda en Ruud lekker met elkaar babbelen en loop 10 meter achter hen.


We lopen een recht pad, zonder zijwegen, roept Ruud naar Wanda:" ik zie helemaal geen rood witte bordjes meer. Waarop Wanda terug roept:" Zie jij andere looproutes dan? Je kan alleen maar uitwijken de beekjes in!


Na een enorm aantal kilometers gelopen, krijg ik het lastig. Mijn voeten willen gewoon niet meer. Ik gooi mijn tas van mijn rug en wissel mijn schoenen. Gelukkig het loopt even beter. Tussen drie uur en vier uur heb ik elke dag een dip. Ik begrijp de ontdekkers van cup a soup! Een opkikker! Even nog doorzetten! Plotseling zet Wanda haar turbo aan! Ik denk, die loopt in trance! Bij mij komt het lied naar boven: IK WOU SOMS DAT IK JOU WAS!! Ik had niet gedacht vandaag in Valkenburg aan te komen, maar door de twee werkpaarden, locomotieven, hazen, is het toch gelukt. Wij eten wat met elkaar en gaan dan op weg naar het pension, waar Wanda en ik gaan overnachten. Ruud gaat naar zijn gezin. In het hotel ontmoeten wij een vriendelijke man die ons aanspreekt over wat ons doel is. De man trakteert ons op een drankje en kijkt of hij iets voor onze stichting kan doen.


Hoe bijzonder kunnen de ontmoetingen zijn op het Pieterpad.


Morgen, zaterdag de laatste etappe. Het maakt mij blij dat ik dan naar huis kan. Verwonderd dat ik al de kilometers heb kunnen maken.

Emotioneel door alle lieve aandacht van iedereen en mooie ontmoetingen met mooie, lieve mensen.


Gelukkig heb ik voor morgen een pakje zakdoekjes in mijn tas! Tomorrow, here I come!


De drive achter al deze verhalen over ontberingen van afgelopen weken is voor de kinderen van luxor!


U kunt ons helpen ons doel te bereiken!


Elke donatie, klein of groot is welkom