BLOG

Pieterpad 26e dag

Vandaag begin ik weer met motiverende teksten van vriendin Wanda.


Annie is weer helemaal uit Delft naar Swalmen gekomen. Hoewel zij gisteravond pas laat thuis was met de trein. Geweldig hoe Annie mij er vandaag doorheen gesleept heeft.


Zij is een ervaren loopster en gooit er op momenten legersnelheden in.

Ik volg haar op die momenten al starende naar de achterkant van haar hielen. Hoe soepel loopt zij! Binnen korte tijd hebben wij er dan weer vijf km opzitten. Daardoor heb ik wel iets minder veel foto's gemaakt vandaag. Maar we hebben er dan weer 23 km opzitten.

Bij vertrek in de ochtend regende het. Ik loop Annie tegemoet naar het centrum en moet dan eerst zelf twee km door het bos.

Het is niet te geloven, maar het gaat onweren. Door de regen ben ik al zeiknat, maar de bliksem baart mij zorgen. Ik loop stevig door.
Gelukkig zie ik Annie in het centrum. Eerst een kop koffie bij de leastafel met een paar heren en dan op pad. Annie heeft een droog gevoel voor humor. De avond ervoor heeft zij een pannetje kip in roomsaus gegeten. In een weiland staat precies zo'n zelfde pan voor het vee! Zegt Annie:"ik at gisteren ook precies uit zo'n pannetje"!


Jammer dat ik er geen foto van heb. Daarna komen we langs het pad een huis tegen waar een baby is geboren. Een ooievaar staat in de tuin. Hoor ik voor mij uit Annie haar mond: Ach, hier brengen ze de baby nog met de ooievaar, wat ouderwets!


Ik weet je, moet Annie kennen, ik kan de sfeer erbij niet goed beschrijven, maar ik loop een kwartier achter haar te grinniken. Zulke dingen helpen mij er doorheen.


Deze week lees ik berichtjes over je geest verlichten of zo, of je hoofd leegmaken. Jezelf tegen komen! Ja, haar kwam ik al dag twee tegen en loop al die dagen met haar te worstelen. En wat mijn geest betreft, daar zit alleen maar in: MAASTRICHT, MAASTRICHT, MAASTRICHT, verder kom ik niet! O ja, ook natuurlijk nog: VOETEN, VOETEN, VOETEN! Daar is mijn geest mee gevuld.


En heel af en toe, maak ik mij druk over hoe ik er ondertussen uit zie. Ik herken mij zelf niet meer. Geen make up, geen haar zit meer in model. Wanneer ik zwaai gaat dat niet meer spontaan hoog met die arm, nee die arm blijft nu zuinig met de elleboog in mijn zij, hand omhoog en zwaaien maar. Ik ben namelijk de ladyshave vergeten. Vragen mensen waarom ik geen korte broek aan heb met dit warme weer? Geef ik de teken de schuld, kan moeilijk zeggen dat ik eruit zie als een aap!



Over vergeten gesproken, vandaag mijn heerlijke vest laten hangen bij een adres waar wij koffie drinken. Halverwege een weiland kom ik er achter. We gaan terug, zegt Annie. Dat wil ik niet, ik loop geen meter teveel meer. Annie biedt aan om terug te gaan en dan mag ik blijven waar ik ben. Natuurlijk niet!!! Scheelt weer gewicht, zeg ik tegen Annie. Maar wel zonde, het was een lekker vest. Ik krijg een ingeving, ik heb toevallig het bonnetje meegenomen. Daar staat misschien een telefoonnummer op. Jawel, geluk!! Ik bel op en de meneer zegt hem te bewaren, want hij had hem al gevonden. Ook geregeld. Later haal ik hem op, of hij stuurt hem op, op mijn kosten.


Na een stevige tocht, ik heb er echt genoeg van, gaan wij iets eten voordat Annie vertrekt en ik naar mijn volgende slaapplaats loop. Wij nemen soep. Annie courgette soep met garnalen. Ik tomatensoep met crème frais, omdat ik geen trek heb in garnalen! Hoewel ik courgette soep ook erg lekker vind. Annie verteld nog dat garnalen de smaak aan de courgette soep geven, omdat courgette een beetje flauw kan zijn.
Annie eet haar soep, zij zit tegenover mij en zegt: "ik zie geen garnalen? Zouden ze vergeten zijn? We hebben het erover of ze misschien gepureerd zouden kunnen zijn. Zou ook kunnen, zegt Annie, de smaak is goed!


Ik eet mijn tomatensoep en bijt op iets wat een garnaal lijkt! Ik voel al lachkriebels opkomen. Annie, ik heb volgens mij garnalen in mijn soep! De blik van Annie vergeet ik niet! Zij: "zouden ze zijn overgesprongen naar jouw kom? Ik vertel haar, dat ik als verrassing bij Hans Kazan heb afgesproken, als dank voor haar steun. Werkelijk, ik heb heel veel garnalen in de soep en wij proberen netjes te lachen in deze nette zaak, waarbij wij ook al onze schoenen bij de deur hebben uitgedaan omdat wij net door de regen en modder hadden gelopen. Wij zitten als twee armoedig uitziende verregende mensen in een restaurant met leren stoelen. Ik weet eigenlijk niet waar ik hen het meest mee blij heb gemaakt, want mijn sokken heb ik al drie weken aan!


De soep hebben wij op en ik vraag de man naar de verwisselde garnalentruc. Arme man, trok een verbaasd gezicht, beaamde de fout en vroeg of de combinatie gesmaakt heeft, dan kunnen ze dit recept misschien vaker doen! Haha weer geweldig!


Ik neem weer afscheid van Annie na weer enerverende dagen. Arme Annie, zij zit nog steeds in de trein, maar dat is weer een ander verhaal!


Het was een best zware, lange dag. Dus ook voor jullie een zware, lange lap tekst!


Maar ik heb het niet over mijn voeten gehad, sah??