BLOG

Pieterpad 25e dag

Hiermee werd ik vanmorgen wakker geschud door vriendin Wanda. Elke ochtend stuurt zij een oppepper, waar ik hartelijk om moet lachen!
Pas vanmorgen vroeg mijn verhaal geschreven van de dag ervoor. Gisteravond als een blok in slaap gevallen.


Na een voortreffelijk ontbijt en een lunchpakketje, Anja taped mijn voeten in. Geheel professioneel zodat ik het vanavond nog laat zitten. Heel veel dank dat ik bij jullie heb mogen logeren met alles erop en eraan!
Anja brengt mij naar het station met de auto, waar ik Annie ontmoet. Annie, die helemaal uit Delft komt om weer met mij mee te lopen.

Het wordt een warme dag. Maar Annie heeft vandaag vast ergens anders gelopen, want zij vind het heerlijk! "O, daar is het zonnetje weer", zegt Annie, altijd positief!! Ik denk: wanneer komt er weer een boom? Het zweet stroomt over mijn lichaam. In de ochtend is het een mooie afwisselende tocht. Maar de middag is wat minder gevarieerd. Ik loop tweederde van de tocht op schuursponsjes naar Swalmen.


Ik hoop dat Annie morgen terug komt, want mijn voeten zijn nog steeds de rode draad natuurlijk. Arme Annie, morgen heb ik het niet over mijn voeten!


Vandaag weer bellen voor een slaapplaats. Alles vol. Ik bel een pension. Eigenlijk zijn zij vol, maar als ik in de Camper wil, kan ik daar slapen. Prima, als ik een bed heb, heb ik het naar mijn zin. Ik heb natuurlijk wel gelijk een enorme Camper voor ogen en zeg dus direct volmondig ja door de telefoon.



Annie en ik lopen naar het pension, wat in de bossen ligt. We lopen langs een prachtige beek. Het lijkt wel alsof ik in de Ardeche in Frankrijk ben. Het pension ligt aan het beekje. Annie wordt met een busje naar het station gebracht om weer naar huis te kunnen. Ik krijg mijn Camper aangewezen! Een busje omgetoverd tot Camper. Past precies bij mij, ben gek op busjes.


Alle kamers zijn bezet, of ik het erg vind om mij in de rivier te wassen?! In gedachten denk ik:??????? Ik voel mij direct een Hiawatha en dan in vrouwelijke vorm. Wat avontuurlijk!! Ik kan ook even in een kamer van iemand anders, op een krukje onder de douche met mijn benen buiten boord, wanneer er naar mijn voeten wordt gekeken die verstopt zijn in het tape. Ik kies voor douchen als in een verzorgingshuis! Een heel gedoe, maar ik wil niet dat mijn tape nat wordt en wil het minstens twee dagen laten zitten. Het wordt gelukkig niet gefilmd!


Deze avond ontmoet ik nieuwe mensen. Na mijn stilte moment bij de rivier, help ik iemand met de afwas. Al zo lang geleden dat ik een theedoek heb vastgehouden. Dan stapt er een man binnen. Klein, grijs haar een baardje en gepensioneerd. Hij klopt op de deur, niemand reageerde, dus zeg ik "Goedemorgen, uh goedemiddag, uh goedenavond! De man zegt:" De zon is onder, dus goedenavond! De toon is gezet, ik maak weer eens een goede beurt! Hij krijgt van mij een kop thee. Ik denk dan maak ik vrienden. De man wacht op vrienden. Hij is met de auto, zij komen op de fiets. Ik vraag hem of hij zeker weet of die vrienden hier naar toe komen. Ik dacht, die vrienden gaan snel ergens anders naar toe! Nee hoor, het is een humoristische man! Hij weet nu alleen niet dat hij in het verhaal zit! Ik geef hem dus geen kaartje van de website.


Ik ga eens naar mijn slaapvertrek.


Mijn Camper! Een ander model dan die van Rob en Paula!