BLOG

Pieterpad 15e dag

Geen foto's, geen zere voeten! Maar een heerlijk relaxte dag hebben wij. Waanzinnige leuke slaapplaats bij De gravin van Vorden. Daar voelt een koningin zich wel op haar plek met haar lakei.
Bij binnenkomst bij de Gravin, krijg ik al snel nieuwe/oude schoenen aangemeten voor mijn poezelige voetjes. Ze zitten heerlijk, morgen doe ik ze aan. Misschien loop ik weer eens ouderwets lekker op de zachte ingelopen schoenlaarsjes.
Ik mag de schoenen per post weer terug sturen. Ik denk dat deze mensen een klomp goud ook nog mee zouden geven, zoveel vertrouwen!


Na het ontbijt en verzorgen van de voeten, gaan wij op pad. Wanda op haar zachte skechers en ik met blote voeten in mijn teenslippers. Ik loop er een beetje armoedig bij in het deftige Vorden. Er zijn mensen die een glimp naar mijn blote voeten werpen. Mijn schoonzus opperde nog een boswandeling te maken, maar het wordt een wandeling naar de kapper. Al twee weken heb ik mijn haar bij elkaar geraapt zonder te kammen en ik zie al een grijze baan er door schitteren. Eer dat ik in Limburg aankom zal het er helemaal niet uit zien. Ik vraag of ik bij de kapper terecht kan en tot mijn grote geluk is dat mogelijk! Ik voel mij deze weken toch een beetje een ijdele sloeber. Als je haar maar goed zit, is niet voor niets bedacht!


Wanda zit geduldig te wachten en ondertussen te zoeken naar wandelwol. Ze heeft het gevonden in Zutphen en kijkt hoe wij daar met openbaar vervoer naar toe kunnen gaan. Eigenlijk heb ik helemaal geen zin in inspanning, maar wandelwol is ook heel belangrijk! Wanda wordt gebeld en de eigenaresse van Manon's Voetzorg verteld dat haar man toch naar Vorde moet en zal de wandelwol brengen naar De gravin. Fantastisch, ik kan relaxen in de kappersstoel. Wanda wandelt naar de gravin ondertussen. Sorry Wanda, ik voel mij best bezwaard, want jij hebt ook een dikke enkel en al heel de week zorg jij als een verpleegkundige voor mij, die iedereen zich wenst! Ik voel mij heel verwent!


Het is onze geluksdag. De kapster zegt: "ik zou een staatslot kopen! Ik zeg:"ja dan hoef ik misschien de tweede helft niet meer te lopen. Ik bedank kapsalon Ami kappers voor het redden en verzorgen van mijn haar. Tenslotte heeft ze er ook nog eens een vervilt stuk, zoals bij een hond, wolf, of kameel, uitgekamd.


We eten een ijsje bij de beroemde IJssalon Lekker, in Vorde. Het is een echte vakantie dag en wij waarderen hem zooooooo!!!


Wij gaan terug naar onze torenkamer. We schrijven wat en gaan daarna uit eten. Vanavond vroeg naar bed om morgen weer de voeten in de schoenen te schuiven.